Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Rules of society

 To fear death is a choice; and they can't hang us all.


   Ο Λεονάρντο Ντα Β. είχε πει πως τίποτα δεν ενδυναμώνει την εξουσία περισσότερο από τη σιωπή. Τη σιωπή του φόβου. Όπως το κουράγιο είναι ο κίνδυνος της ζωής, έτσι ο φόβος η ζώνη ασφαλείας. Μα πρέπει, για να μάθουμε την αλήθεια, να κάνουμε το βήμα εκτός αυτής. Το ένα βήμα φέρνει το άλλο, και στο τέλος δε θα φαίνεται καν. Η αντίρρηση βγαίνει πιο εύκολα στην αρχή παρά στο τέλος, μα είναι κακό να χειροκροτάς, αλλά πολύ χειρότερο να πολεμάς, ό,τι δεν ξέρεις. Όποιος είναι προσκολλημένος σε ένα αστέρι δε μπορεί να αλλάξει το μυαλό του. Χρειάζεται να δεις όλο το σύμπαν, για να αποφασίσεις τη θέση σου σε αυτό.

   Η φυσική επιθυμία όλων των καλών ανθρώπων είναι η γνώση. Όλη η γνώση, όμως, που καταλήγει με λόγια θα εξαφανιστεί. Η Ύλη είναι η πηγή όλης της γνώσης. Οι νομοτέλειές της, οι κανόνες της, το πάντρεμα του τυχαίου και του αιτιατού. Όσο καταλαβαίνεις την Ύλη τόσο εξηγείς το σήμερα, όσο μαθαίνεις το χθες τόσο ερμηνεύεις και δίνεις σκοπό στο αύριο. Όποιος θεωρεί χωρίς πράξη είναι σαν να προσπαθείς να εξηγείς Φυσική σε μαϊμούδες. Αλλά κι όποιος πράττει χωρίς θεωρία είναι σαν τον ναύτη που μπαρκάρει, χωρίς πυξίδα, χωρίς πηδάλιο, και που ποτέ δεν ξέρει πού θα ξεβραστεί.

   "Μεγαλώστε ως καλοί επαναστάτες. Μελετήστε σκληρά ώστε να εντρυφήσετε στην τεχνολογία, η οποία μας επιτρέπει να δαμάσουμε τη φύση. Να θυμάστε ότι η επανάσταση είναι το σημαντικό - κι ο καθένας από εμάς μόνος δεν αξίζει τίποτα.

   Πάνω απ' όλα, να είστε σε θέση να νιώσετε βαθιά οποιαδήποτε αδικία συμβαίνει εναντίον οποιουδήποτε, οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό είναι το πιο σπουδαίο γνώρισμα σε έναν επαναστάτη."

 - Απο το γράμμα του Τσε στα παιδιά του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου