Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Sentinels of the Starry Skies

- Seasons change, tastes change. But people... people never change. You delude yourself believing otherwise. Do not fight me. Set down your sword; embrace me! Such violence, your anger serves only to feed me. So I have to ask, have you really changed? After all, I'm still right here standing before you. 
- No! I have seen the error of my ways, and I have atoned for the trangressions of my past. I am no longer that person.


Αλλάζει ο άνθρωπος; Ίσως. Προς το καλό, όμως, ή προς το κακό και το επιβλαβές; Μπορεί ο καθένας μας πάντα να ελέγξει τις ορμές του, τις ορέξεις του, τον έρωτά του για οτιδήποτε κι οποιονδήποτε; Κι αν ναι, τότε γιατί δεν το κάνουμε; Κι αν όχι, τότε ποιος θα μας σώσει από τα χαντάκια του μυαλού μας τα σκοτεινά; Μερικές ερωτήσεις είναι δύσκολο να απαντηθούν, και το άτομο που τις θέτει πρέπει να ξέρει ότι πιθανόν να μη λάβει απάντηση.

    Αλλάζει ένας άνθρωπος; Ίσως. Πόσο καιρό θα πάρει αυτή η αλλαγή; Εξαρτάται. Από τον άνθρωπο; Όχι, από τη συγκυρία. Χρειάζεται μία ισχυρή τομή στη ρουτίνα για να μας δώσει το έναυσμα να αλλάξουμε. Προς το καλό, εννοείς... Όχι απαραίτητα. Η αλλαγή είναι το μόνο σίγουρο. Εμείς θα διαλέξουμε προς τα πού θα γείρει ο άξονας. Μα κάτι πρέπει να κάνουμε! Κάτι! Μη στενοχωριέσαι για δύο πράγματα: Αυτά που αλλάζουν, κι αυτά που δεν αλλάζουν. Έξυπνα λόγια... αλλά και πάλι... Είναι η ελευθερία της επιλογής, να το ξέρεις αυτό. Δε μπορείς παρά να αφήσεις ένα άτομο που αγαπάς να κάνει μόνο του τις επιλογές του. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι δίπλα του όταν παραπατήσει, να του δείξεις τι είναι το ένα και τι είναι το άλλο.  

   Μα- Πίστεψέ με, είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Αφέσου στον έναστρο ουρανό. Και μετά, γίνε εσύ ο ίδιος ο προστάτης που κάποτε ονειρευόσουν. Έχεις δίκιο, φαντάζομαι...


Adorned in masters' loving art, she lies.
She rests at last beneath the starry skies. 


 Most people think time is like a river that flows swiftly and surely in one direction. But I have seen the face of time and can tell you, they are wrong. Time is an ocean in a storm.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου