Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Welcome to the jungle


   If you 've got the money, honey, we' ve got your disease. Ένας στίχος γεμάτος νόημα. Τώρα πια, τα πάντα έχουν μετουσιωθεί σε σχέση με το παρελθόν. Καλή ή κακή, η αλλαγή είναι αναπόφευκτη και φανερή: στη νοοτροπία, στις διαπροσωπικές σχέσεις και, επακολούθως, στην άποψή μας για τον κόσμο. Wait, what?

   Κι όμως, η φιλία, η παρέα, ο χρόνος που περνάς μαζί με τα άτομα που αγαπάς, είναι μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές που κάνουν τη ζωή να μετράει. Time you enjoyed wasting, was not wasted, είπε κι ο John Lennon. Δυστυχώς, έχουμε την τάση να ξεχνάμε τι αξίζει και τι όχι σε εμάς, και πολλές φορές βρισκόμαστε σε καταστάσεις που δεν θέλαμε να εμπλακούμε εξ' αρχής. Πάντα, όμως, υπάρχει ένας, δύο, ή πλειάδα ανθρώπων που θα μας βοηθήσουν να δούμε καθαρά, να επιλέξουμε την ευεργετική αλλαγή, να κάνουμε τη διαφορά.

   Ένα πράγμα που με εκνευρίζει, είναι η απαισιοδοξία, κι η άποψη ότι τα πάντα είναι μάταια, εφόσον δεν ικανοποιούν έναν ανώτερο σκοπό, ένα μεγαλύτερο έργο, ένα magnum opus. C' est la vie, λένε αρκετοί, με αρκετή μοιρολατρεία στη φωνή τους. Διαφωνώ κάθετα. Η μοίρα δεν είναι κάπου γραμμένη για κάθε άτομο.Εμείς φτιάχνουμε τη μοίρα μας, κι εμείς μόνο. Η ζωή είναι από μόνη της το magnum opus μας, κι η κάθε μας πράξη, μικρή ή μεγάλη, μετράει. Notre vie est comme nous aimons, απαντάω. Ένα μαύρο παρελθόν ανατρέπεται με ένα πάλλευκο παρόν, για εκείνους που θέλουν να αντικαταστήσουν την απαισιοδοξία με ελπίδα, τη λύπη με χαρά. It's so easy.

   Η ζωή είναι μια ζούγκλα. Καλωσήλθατε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου