Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Κύριοι υπουργοί... Ένας συντάκτης.

Κύριοι υπουργοί,
           Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι έχετε ανοίξει "πόλεμο" εναντίων των μπλογκ. Αυτή η είδηση ήταν ξαφνική, χωρίς ειδοποίηση και δίχως εξήγηση, αφήνοντας τη φαντασία να οργιάζει.
           Κύριοι υπουργοί, τι είναι το μπλογκ, ή αλλοτρίως επονομαζόμενο, ιστολόγιο; Είναι ένας χώρος του διαδικτύου, μερικές φορές προσωπικός, μερικές φορές με ευρύ αναγνωστικό πεδίο, στο οποίο οι συντάκτες γράφουν άρθρα σχετικά με τη διάθεσή τους: Πολλοί δημοσιεύουν ποιήματα, άλλοι φωτογραφίες, κάποιοι τρίτοι σκέψεις τους... και μερικοί τα γεγονότα από τη δική τους οπτική γωνία.
           Με αυτούς τους τελευταίους είμαι σίγουρος πως είστε σε κόντρα, κύριοι υπουργοί. Πιστεύετε ότι εξαπατούν τον κόσμο. Ότι λένε στην άβουλη μάζα τη μισή "αλήθεια". Ότι τους βάζουν σε μονόδρομο και τους φανατίζουν. Φοβάστε ότι συγκροτείται ένα είδος στρατού, έτοιμος να ανατρέψει την κυβέρνηση και τη Βουλή. Και όλα αυτά από τα ιστολόγια.
           Κύριοι υπουργοί, πόσο λάθος κάνετε...
           Κύριοι υπουργοί, μέσα στην προσπάθεια να επιβάλλετε την "αλήθεια" σας, αδυνατείτε να καταλάβετε το λάθος σας. Ο κοιμισμένος κόσμος έχει αφυπνιστεί. Τα ιστολόγια το αποδεικνύουν: ο καθείς μπορεί να αναρτήσει ένα άρθρο, το οποίο μπορεί να σχολιάσει ο καθένας. Πράγματι, υπάρχουν και αυτοί που δε χάνουν ευκαιρία να σχολιάσουν με το χειρότερο τρόπο, αλλά μπορεί να επιβληθεί έλεγχος! Σε αυτά τα άρθρα δεν κυριαρχεί το αίσθημα της πλάνης του λαού, αλλά η δίψα για αλήθεια και αξιοπρεπή ενημέρωση. Αυτό ακριβώς προσπαθείτε να πατάξετε.
           Κύριοι υπουργοί, μέσα στην απερισκεψία σας κάνατε ένα λάθος. Μέσα στην αλαζονεία σας αποτύχατε να διαπιστώσετε το μέγεθος της ζημιάς: Ο λαός ξύπνησε, και θέλει να αφυπνίσει και το υπόλοιπο μέρος του. Για αυτό το λόγο υπάρχουν τα μπλογκ. Αυτό προσπαθείτε να αποτρέψετε.
           Χμ... ίσως να αγανάκτησα για το τίποτα... Ίσως αύριο ξυπνήσετε και δείτε ότι η Ελλάδα πεθαίνει από τον "καρκίνο" της, μία βδελυρή αρρώστια που την κατατρώει σιγά σιγά.... και ίσως επικεντρώσετε την προσοχή σας εκεί. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, και αυτό το άρθρο να μην ισχύσει ποτέ. Δυστυχώς, όμως, δεν πρόκειται να γίνει...
           Κύριοι υπουργοί, πραγματικά δεν μπορώ παρά να απορώ. Να απορώ με τις απόψεις σας περί ελευθερίας. Τολμώ να πω πως έμεινα σύξυλος όταν αποποινικοποιήσατε τα ναρκωτικά. Αλλά το θέμα αυτό χωλαίνει μπροστά στην τόσο παιδιάστικη και με μισή καρδιά προσπάθειά σας να σιωπήσετε τα στόματα μερικών ιδεολόγων....
Σε αυτό έγκειται η δημοκρατία;

Ειλικρινώς υμέτερος,

Ένας ιδιοκτήτης ιστολογίου, ο οποίος θέλει να συνεχίσει να γράφει σε αυτό, και απλά δεν ανέχεται να του παίρνουν την ελευθερία να χειρίζεται το μέσο εξωτερίκευσης των συναισθημάτων του, όταν δε μπορεί να συναντηθεί με τους φίλους του!

http://youtu.be/FDprOYJ3CJo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου