Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Αποσπερίτης... κατά φαντασία

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Leon

   Η σημερινή έμπνευση για άρθρο αφορμάται από τις απόψεις ενός καλού φίλου.

   "Μεγάλωσα σε μια εποχή όπου για να φάς πρέπει να φτύσεις αίμα ... σε μια πατρίδα που για να γίνεις διάσημος πρέπει να κλέψεις πολλά ...για να μην σε βάλουν μέσα πρέπει να κλέψεις εκατομμύρια ... και που για να δουλέψεις σε μια χαμηλόμισθη δευτερεύουσα δουλειά χρειάζεσαι πάρα πολλά άχρηστα χαρτιά .... μου λένε συνέχεια και πάντα με πονεμένα μάτια ... κάθε χρόνο και χειρότερα ... και όταν εγώ...σαν έφηβος κάνω τις δικές μου επαναστάσεις ... προσπαθώ να ξεσηκώσω κόσμο ... πάντα κάποιος που "εκείνοι" τον κάναν να χάσει κάθε ελπίδα με σταματάει ... μου λέει να μην το κάνω ... κάθε φορά που πάω να ξεσηκωθώ ... πάντα κάποιος με σταματάει ... και όλα αυτά γιατί ασκούν στους κακόμοιρους πιά πολίτες φρίκη ... φόβο ... αγανάκτηση ... κινήματα έρχονται και πάνε αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να κάνει κάτι πραγματικά ... όταν το ίδιο σύνταγμα προστατεύει εκείνους που καταστρέφουν το αυτό και την χώρα και ότι άλλο έχει μέσα ... τότε πιστεύει κανείς ότι υπάρχει ελπίδα? .... όταν όλοι σου λένε ότι τα ρεμάλια εκείνα έχουν πολιτική ασυλία και για να μπούν στην στενή πρέπει ο πρόεδρος της δημοκρατίας να κάνει άρση της ασυλίας ... και φυσικά κι αυτός σαν ρεμάλι δεν το κάνει ... τότε τι κράτος είναι αυτό? τι σύνταγμα είναι αυτό? τι ζωή είναι αυτή? ... η γερμάνια φυσικά εκμεταλλεύεται τα πάντα σαν μια οικονομικά έξυπνη χώρα .... πρώτα ο στάλιν ... μετά ο χίτλερ ... και τώρα η μέρκελ .... όμως η μέρκελ δεν κάνει τον ίδιο είδους πόλεμο όπως οι άλλοι 2 .... εκείνη κάνει ένα είδος οικονομικού-ψυχολογικού πολέμου ... μια σειρά απο πράξεις που πραγματικά φέρνουν μια χώρα στην καταστροφή! μια σειρά απο έργα τα οποία καταστρέφουν ζωές .... η ευρωπαϊκή ένωση ήταν, είναι και θα είναι μια αιώνια παγίδα που σκοπό έχει να ρουφήξει όλα τα λεφτά των φτωχών και αδύναμων/υποανάπτυκτων χωρών και να τα δώσει στις μεγάλες δυνάμεις ... γιατί η Ευρώπη ... η Ευρώπη της ειρήνης ... της αρμονίας ... της ολότητας ... είναι απλά μια διαδικασία μεταφοράς πλούτου ... Η Ελλάδα ... έχει πτωχεύσει .... απλά δεν το έχουν ανακοινώσει ... όμως όλοι το ξέρουμε ... δεν υπάρχει γυρισμός ... δεν υπάρχει τίποτα άλλο ... η φράση που θα πώ ... είναι απλή ... είναι λιτή ... αλλά και πολύ γνωστή ...  
Η ΙΣΧΎΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΏΣΕΙ
  ... βάλτε το καλά στο μυαλό σας ..."

    Ισχύς εν τη ενώσει... Χρυσοκέντητα γράμματα. Χρυσοκέντητο νόημα. Πραγματικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έιναι σα το μεγάλο Θέατρο της Τραγωδίας. Μία ζούγκλα. Η υποκρισία των "μεγάλων κεφαλιών" αποτρέπει τους μικρότερους να ζήσουν αξιοπρεπώς, τους στερεί κάθε σωτήρια σανίδα. Υπό το πρόσχημα της προστασίας μίας χώρας, ουσιαστικά την υποδουλώνουν. Η Ευρώπη λειτουργούσε παλιά, τώρα, πάντοτε, προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων. Από την εποχή της Αλεξανδρινής Αυτοκρατορίας, μέσω του Κορτέζ και της γενοκτονίας των Αζτέκων, ως τη σημερινή εποχή, δεν παύει να λειτουργεί ως ένας ηγεμόνας.
    
   ΟΜΩΣ! Ο δικτάτορας είναι δέσμιος της δύναμης που έχει πάνω στους άλλους! Αν του την αφαιρέσουμε, δεν είναι παρά ένας άνθρωπος απέναντι στο πλήθος... την ορθότερη μορφή δικαιοσύνης, αν θέλετε τη γνώμη μου. Αν στραφούμε εναντίον του... είναι απλά ένας ενάντια στο ρεύμα. Θα τον σηκώσει. Θα τον διαλύσει. Θα παύσει να υπάρχει.
 
   Για αυτό, ας μη σκύβουμε το κεφάλι στους ηγεμόνες, τους "επίπλαστους θεούς". Γιατί μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από όσο τους έχουμε εμείς. Ας εναντιωθούμε όλοι μαζί, ανεπηρέαστοι από φοβέρες, υποσχέσεις, παρακάλια. Ας κάνουμε μερικοί από μας πέρα τις πελατειακές σχέσεις. Κι ας εναντιωθούμε στο Γολιάθ, εμείς, 12 εκατομμύρια Δαυίδ.
 
   Και μετά, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη μας, τα οποία έφεραν αυτούς τους σφετεριστές σε μας. Ας μείνουμε αληθινοί στην ψυχή, κι ας μην ξανακοιτάξουμε το συμφέρον μας σε ατομικό επίπεδο. Σκοτώνει.

   Το αποτέλεσμα; Αβέβαιο. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η διαφορά θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου